Etiketter

torsdag 15. november 2012

Sitronpai

Ingen sommer uten en kald sitronpai! Ikke sant, pappa?

350g hvetemel
litt salt
175 g usaltet smør
100 g melis
Fyll:
saft og finrevet skall av 7 sitroner
350 g sukker
6 hele egg
9 eggeplommer
300 g usaltet smør


Lag bunnen: Bland iskaldt smør i treninger inn sammen med en blanding av mel, salt og melis. Gjerne i foodprocessor. Kan evt være nødvendig med litt iskaldt vann hvis den ikke henger sammen, Legg deigen kaldt i kjøleskapet.

Lag fyll: Bland alle ingrediensene utenom smøret, i en gryte. Visp sammen til egg og sukker har smeltet. Tilsett 150 g smør, visp godt. Tilsett resten av smøret. Rør til det tykner. Må ikke koke! Avkjøles. 

Legg deigen i en paiform. Stek den uten fyll på 150 grader i 20 minutter. Avkjøles. Ha i fyllet og stek i 5 minutter på 230 grader.

Litt mye jobb og litt mange egg, men den er verdt strevet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar