Etiketter

søndag 11. november 2012

Kylling med spekeskinke

1 kyllingfilet pr person

2 skiver spekeskinke

smør

1 dl hvitvin


Brekkbønner eller sukkererter


Pakk inn fileeten i to skiver spekeskinke. Jeg bruker skinken fra Stranda, den er god og ha store skiver. Du trenger ikke salte fileetene. Stekes i smør på forholdsvis høy varme i 2 minutter på hver side. Slå av platen og la kyllingen hvile. Nå får saften trekke seg tilbake i fileeten og gjør den saftig. 

Start med potetmosen mens kjøttet hviler. 
Sett stekeovnen på 200 grader. Stek så kjøttet i 2 minutter til på hver side. Legg kjøttet i en ildfast form og sett den i ovnen. Det trenger ikke være mer enn 2-3 minutter. Sjekk at det er gjennomstekt.
I mellomtiden koker du ut stekepannen med litt hvitvin. Gjerne i flere omganger. Jeg bruker litt vann også. Slå av platen og ha klatter av kaldt smør i sausen og rør ut til det er smeltet. Ta filetene ut av ovnen, la dem gjerne hvile 1 minutt på benken før du deler dem i skiver og legger på tallerkner. Server med potetnmos og brekkbønner, og ha på saus.

/Alt kjøtt har godt av å stekes i flere omganger. Og hvile mellom hver gang.


Potetmos:

Melne poteter
Sellerirot
Smør
Fløte
Salt
evt litt muskat


Del potetene i to, skjær sellerirot i små terninger, ca 2 cm. Kokes i USALTET vann til møre. Hell av vannet. Sett kjelen tilbake på platen og damp kort. Mose selleri og poteter med en tregaffel. Tilsett smør, ca 50 gram, og la det smelte i blandingen. Ha i fløte til passe konsistens. Så har du i salt.

/Potetene skal ikke kokes i saltet vann. Da kan de bli seige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar