Etiketter

onsdag 21. november 2012

Boller, med sukker August

100 g smør

5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 pose tørrgjær
hvetemel


Smelt smøret, varm melken til den er lunken. Ha sukker og kardemomme i en bakebolle. Hell over melk og smør. Ha i gjør, og hvetemel til deigen er passe fast. Dvs den skal være litt klebrig, slik at den henger litt igjen når man tar på den.

Dekk med plast og la den heve et varmt sted (f.eks inne i ovnen med KUN lyset på).

Ikke elt deigen når den er ferdighevet, la den beholde luften den fikk da den hevet. Legg deigen på benken og del den i halvt og halvt og halvt til du har passe størrelse på emnene. Rull til pene boller uten sprekker. De legges inn på undersiden.

Heves mens du venter på at ovnen når 210 grader. Stekes ca 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar