1 liter vann
2 terninger kyllingbujong
1 ss olivenolje
Smør
1/2 løk
1 hvitløkbåt
2 selleristenger
200 g risottoris
1 glass hvitvin
Salt
60 g revet parmesan
Kok opp vann og løs opp kylliongbuljongen.
Finhakk løk, hvitløk og selleristang. Stek det blankt (må ikke bli brunt) i en stor gryte på lav varme. Ha i risen. Risen skal ta litt smak av løken. Ha i vin, la den koke inn.
Ha i litt og litt av den varme buljongen mens du rører godt.
Ta av platen, ha i smør og parmesan og bland godt.
Ørret i skiver med skinn
Sitron
Salt og pepper
Smør
Tin ørreten hvis den er frossen. Ha på godt emd salt og pepper og sitronsaft.
Stekes 2 minutter på hver side i smør. Slå av platen. La fisken stå og hvile. Stekes til den slipper beinet, legges på tallerken med risotto og aspasges og gjerne små cherrytomater.
Dette høres komplisert ut, men det går raskt! Og smaker utrolig godt!
SvarSlett