Etiketter

søndag 11. november 2012

Ørret med risotto

1 liter vann
2 terninger kyllingbujong
1 ss olivenolje
Smør
1/2 løk
1 hvitløkbåt
2 selleristenger
200 g risottoris
1 glass hvitvin
Salt
60 g revet parmesan


Kok opp vann og løs opp kylliongbuljongen.
Finhakk løk, hvitløk og selleristang. Stek det blankt (må ikke bli brunt) i en stor gryte på lav varme. Ha i risen. Risen skal ta litt smak av løken. Ha i vin, la den koke inn.
Ha i litt og litt av den varme buljongen mens du rører godt.
Ta av platen, ha i smør og parmesan og bland godt.

Ørret i skiver med skinn
Sitron
Salt og pepper
Smør


Tin ørreten hvis den er frossen. Ha på godt emd salt og pepper og sitronsaft.
Stekes 2 minutter på hver side i smør. Slå av platen. La fisken stå og hvile. Stekes til den slipper beinet, legges på tallerken med risotto og aspasges og gjerne små cherrytomater.

1 kommentar:

  1. Dette høres komplisert ut, men det går raskt! Og smaker utrolig godt!

    SvarSlett