Etiketter

onsdag 21. november 2012

Kyllingsaté


500 g kyllingfileter

trepinner (legges i vann slik at de ikke tar fyr)

Marinade:
3 fedd hvitløk
1 ts malt koriander
1/2 ts spisskummin
1 ts karri
1 ss brunt sukker
1 ss fiskesaus
1/2 ts sambal olek


Bland alt til marinaden. Skjær kyllingen i lange strimler, træ dem på trepinner. hell marinaden over og la stå aller helst natten over, men to timer er også bra.

Grilles på varm grill ute eller i ovnen. Serveres med ris. Og masse frisk koriander!

Serveres med peanøttsaus:
1 boks kokosmelk (jeg pleier ikke å bruke hele, det kan bli litt i de meste laget)
2 ts rød karripasta
2 ss grovt peanøttsmør
1 ss sukker
3 ss saft av lime
1 ss fiskesauas
grovhakkede peanøtter


Varm kokosmelken til kokepunkt i en liten gryte. Tilsett alt i samme rekkefølge. La det koke opp. Avkjøles til det blir helt stivt. Dette kan det være lurt å gjøre dagen i forveien. HVis man klarer å planlegge det...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar